4 Ocak 2010 Pazartesi

Girişimcilik ve Gelişim

EŞ – BAŞKAN ALPER COŞKUNÇAY’IN
ZORLU HOLDİNG YÖN. KRL. BAŞKANI SAYIN AHMET NAZİF ZORLU'NUN
"GİRİŞİMCİLİK VE GELİŞİM" KONULU KONFERANSI AÇIŞ KONUŞMASI

Sayın A Protokol, Sayın Rektörüm, Zorlu Holding’in Sayın Yönetim Kurulu Başkanı
Sayın Hocalarım, Kıymetli Misafirlerimiz,
Sevgili Öğrenci Arkadaşlarım ve Basınımızın Değerli Temsilcileri...

Öncelikle bugün burada gerçekleştirdiğimiz bir başka önemli etkiliğimizde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza ve davetimizi kırmayıp teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sayın Ahmet Nazif ZORLU’ya yüksek huzurlarınızda teşekkürlerimizin kabulünü arz ediyor, sizleri şahsım ve topluluğum adına saygıyla selamlıyarak sözlerime başlamak istiyorum efendim… Hoşgeldiniz…

Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir ekonomi ve demokrasi olarak, çağdaş dünyanın saygı duyulan güvenilir üyelerinden biri durumuna gelmesi; elbetteki hepimizin en temel arzusudur.

Biz Gençlerin gündemindeki en önemli sorun olarak işsizlik ise, bu belirleyici rolde önceliğini korumaktadır. İşsizlik oranının yüksekliği göz önünde tutulduğunda, istihdam olanaklarını arttıracak ivedi önlemler alınması gereği ortaya çıkmaktadır.

Değerli büyüklerimiz;

Bizler Türk Gençleri olarak, sizlerin geleceğe güvenle bakabilmesi için bu kutsal yuvada şekillendiriliyor ve bilgilendiriliyoruz. Bizlerin bu uğurdaki çabalarında; her türlü bağımlılığa karşı gelmiş, bağımsız bir ulus yaratmış olan Yüce Atatürk ve onun ilkeleri, bizlere ışık olmaktadır. Çabalarımız sonunda bu kutsal mekandan birer ehliyet sahibi olarak mezun oluyor, aldığımız ehliyetlerimizin bizlere gelecek ve umut vermesini bekliyoruz. Umudumuzun geçerli ve gerçekçi olmasını sağlayacak destek ve görüşlerinizi bekliyor; politika ve açılımlarınızı dinlemek istiyoruz.

Kariyer ve Yönetim Topluluğu olarak Ulu Önderimizin bir çağdaşlaşma projesi olarak ortaya koyduğu ilke ve inkılapları doğrultusunda, Amblemimizde yer alan değerlerin anlam ve öneminin bilincinde, bu bilinci yorulmamacasına dek gelecek kuşaklara aktarma inancı ve azmiyle, Türkiye’nin en seçkin ve en etkin üniversite kulübü olan topluluğumuzun, bu yaklaşımlar çerçevesinde ortaya koymuş olduğumuz misyonu ve yüklendiğimiz sorumluluğu geleceğe taşımanın bilincinde olduğumuzun altını bir kez daha çiziyor, Zorlu Holding’in Değerli Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Nazif ZORLU’nun biyografisini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ahmet Nazif Zorlu, 1944 yılında Denizli Babadağ’da dünyaya geldi. Dokumacılık mesleğini çocuk yaşlarda öğrendi. İlk gençlik yıllarında dokumacılık mesleğini geliştirmeye karar veren Zorlu, Trabzon’da ilk tekstil mağazasını açtı. Trabzon’daki işini daha da geliştirmek üzere 1970 yılında İstanbul’a geldi. Ahmet Nazif Zorlu’nun Denizli Babadağ’da başlayıp İstanbul’da devam eden iş süreci; ileride tekstil başta olmak üzere, beyaz eşya, elektronik, finans, enerji gibi farklı alanlarda üretim yapan şirketleri bünyesinde bulunduran Zorlu Holding’in temellerini atmıştır.

Ahmet Nazif Zorlu’nun 1974 yılında dokuma tezgahları satın alarak başlattığı tekstil yatırımı bugün nevresim, perde, brode, gipür gibi ev tekstili üretimi yapan, dünyanın 3, Avrupa’nın ise 1’inci en büyük entegre üretim tesislerini oluşturmuştur. Türkiye’nin ev tekstilinde lider markası olan Taç, bu dev tesislerde üretilmektedir. En son teknolojilerle üretilen üstün kaliteli ev tekstili ürünleri bugün 63 ülkeye ihraç edilmektedir.

Tekstildeki yatırımını bir başka alana kaydırmaya karar veren Ahmet Nazif Zorlu 1994 yılında Vestel’i almış ve tekstil sektöründe olduğu gibi elektronik alanında da Vestel’i sektörün en güçlü firmalarından biri yapacak yatırımları gerçekleştirmiştir. Vestel, şu anda Manisa’daki tesislerinde, renkli TV, internet TV, monitör, PC, faks gibi elektronik araçlar ile beyaz eşya mamülleri üretmekte ve üretiminin büyük bir kısmını yurt dışına ihraç etmektedir. Türkiye’nin toplam TV ihracatının %70’ini gerçekleştiren Vestel, İstanbul Sanayi Odası anketinde 2000 yılının “İhracat Şampiyonu” seçilmiştir. Vestel, 2002 yılında da toplam üretiminin %97’sini ihraç etmiştir.

1996 yılında Zorlu Enerji ile enerji sektörüne adım atan Ahmet Nazif Zorlu’nun bir diğer girişimciliği de bankacılık sektöründe olmuştur. Zorlu, 1997 yılının Mart ayında Denizbank’ı Zorlu Holding’in bünyesine katmıştır. Denizbank, kurulduğu yıl ISO 9001 kalite belgesini alan dünyadaki ilk banka olma özelliğine sahiptir. 2002’de Tarişbank’ı ve bazı bankaların şubelerini satın alarak büyüyen, şube sayısı 170’i bulan Denizbank, 2002 yılı sonunda merkezi Viyana’da bulunan Esbank AG’yi de resmen bünyesine katmıştır.

Ahmet Nazif Zorlu Trabzon’da kurduğu Zorlu Grand Hotel ile Türkiye’de Karadeniz Bölgesi’nin ilk beş yıldızlı otelini oluşturmuştur ve otel bugün Trabzon’un Karadeniz’e komşu ülkelerle ticaretin kalbi olmasına büyük katkı sağlamıştır.

Ahmet Nazif Zorlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü Zorlu Holding, bugün 50’yi aşkın şirketindeki 22 bin çalışanıyla 107 ülkeye ürün ihraç etmektedir. Ahmet Nazif Zorlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü şirketler sadece Türkiye’de değil, dünyanın çeşitli ülkelerinde de önemli başarılara imza atmakta, her geçen gün büyümektedirler.

Avusturya’daki Esbank Wien, genel müdürlüğü ve fabrikaları Fransa’da bulunan Bel Air Industries, Güney Afrika’da yerleşik Korteks Tekstil, Bulgaristan’da Zorlu Haskova, ABD Newyork’da Zorlu USA Inc. ve Warrenton’da Zorlu MFG ile Zorlu Manufacturing Company’nin yanısıra Almanya’da Zorlu GMBH, Bel Air Gardinen GMBH Zorlu Holding bayrağını dünyanın dört bucağında dalgalandırmaktadırlar. Bunlara ek olarak, Zorlu Holding’e bağlı Vestel Şirketler Grubu bünyesinde da Tayvan’da faaliyet gösteren Vestel Taiwan, ABD’de yerleşik Vestel USA, İngiltere Bristol’da bulunan Cabot Communications Ltd, İtalya’da Vesdit, İspanya’da Vestel Iberia, Fransa’da Vestel France., Almanya’da Veseg GMBH., Hollanda’da Vestel Holland ile Collar Holding bulunmaktadır. Türkiye dışındaki tüm Zorlu Holding şirketleri Ahmet Nazif Zorlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda çalışmalarını sürdürmektedirler.

Ahmet Nazif Zorlu evli ve üç çocuk babasıdır. Babasının adına Mehmet Zorlu Eğitim, Sağlık, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nı kuran ve çok sayıda öğrenciye burs veren Ahmet Nazif Zorlu, annesinin adına yaptırdığı Saide Zorlu Lisesi, yine babası adına yaptırdığı Denizli Babadağ’da Hacı Mehmet Zorlu Çok Programlı Lisesi ve kayınbiraderi adına yaptırdığı Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Meslek Lisesi ile de biz gençlere gelecek sunmaktadır.

Ben sözü daha fazla uzatmadan, konuşmalarını yapmak üzere Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Nazif ZORLU’ya ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Enver DURAN’a sahneye davetimi arz ediyorum.

.

Hiç yorum yok:

Son Konular

Son Yorumlar


" Görüp ahkâm-ı asrı münharif sıdk u selâmetten, Çekildik îzzet-û ikbâl ile bâb-ı hükûmetten !.. "