4 Ocak 2010 Pazartesi

Özelleştirme


EŞ – BAŞKAN ALPER COŞKUNÇAY’IN
MALİYE BAKANI SAYIN KEMAL UNAKITAN’IN
ÖZELLEŞTİRME KONULU KONFERANSI
KONUŞMA METNİ



Sayın Bakanım, Kıymetli Misafirlerimiz,
Sevgili Öğrenci Arkadaşlarım ve Basınımızın Değerli Temsilcileri...


Sizleri Trakya Üniversitesi’nde; laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bu medeni Üniversitesi’nde ağırlıya biliyor olmaktan dolayı duyduğumuz mutluluğu ve gururu dile getirerek başlamak istiyorum sözlerime efendim. Hoş Geldiniz...

Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir ekonomi ve demokrasi olarak, çağdaş dünyanın saygı duyulan güvenilir üyelerinden biri durumuna gelmesi; elbetteki devletimizin temel amacı, hepimizin en temel arzusudur. Bu amaca ulaşılması yönünde tutulacak yolda, büyümenin sürdürülebilir kılınması başta olmak üzere ekonomik dengelerin kalıcılığının sağlanması kuşkusuz belirleyici rol oynayacaktır.

Biz Gençlerin gündemindeki en önemli sorun olarak işsizlik ise, bu belirleyici rolde önceliğini korumaktadır. İşsizlik oranının yüksekliği göz önünde tutulduğunda, istihdam olanaklarını arttıracak ivedi önlemler alınması gereği ortaya çıkmaktadır.

Sayın Bakanım, Değerli Konuklar...

Bizler Türk Gençleri olarak, sizlerin geleceğe güvenle bakabilmesi için bu kutsal yuvada şekillendiriliyor ve bilgilendiriliyoruz. Bizlerin bu uğurdaki çabalarında; her türlü bağımlılığa ve bağnazlığa karşı gelmiş, bağımsız bir ulus yaratmış olan Yüce Atatürk ve onun ilkeleri, bizlere ışık olmaktadır. İnanıyoruz ki, siz değerli konuklarımızda bu duygu ve düşünceleri bizlerle paylaşıyorsunuz. Çabalarımız sonunda bu kutsal mekandan birer ehliyet sahibi olarak mezun oluyor, aldığımız ehliyetlerimizin bizlere gelecek ve umut vermesini bekliyoruz. Umudumuzun geçerli ve gerçekçi olmasını sağlayacak destek ve yatırımlarınızı bekliyor; politika ve açılımlarınızı dinlemek istiyoruz. Yıllarını bu uğurda feda etmiş olan güzide Edirne’mizin ortaya çıkardığı siz değerli büyüğümüzün bu hususlarda, zihinlerimizi aydınlatacak düşünce ve projeleri bizlere umut olacaktır.

Hepinizin bildiği gibi, kamu mülkiyetinde bulunan işletme ve varlıkların özelleştirilmesi, tüm ulusumuzu yakından ilgilendiren bir konu olarak gündemdeki yerini korumaktadır ve korumaya da devam edecektir.

Kuşkusuz her siyasal iktidar özelleştirme politikasını, ülke yararına ve hukuka uygun olmak koşuluyla kendi önceliklerine göre belirleyecektir. Ancak bu süreçte özelleştirilen her işletme ve varlıkta tüm yurttaşlarının katkısı bulunduğu dikkate alınarak, kamu oyunun haklı duyarlılıkları üzerinde titizlikle durulmalı; ülke yararına uygun olmasına ve sosyal hukuk devleti niteliğinin zedelenmemesi için gereken önlemleri içermesine özen gösterilmelidir.

Burada yeri gelmişken, ulusal kalkınma sürecinde tarihsel bir işlevi yerine getiren kimi kuruluşlarımızın özelleştirilseler dahi biz gençlerin vefa dolu yüreğinde tarihten silinmeyecek kadar önemli ve değerli oldukları yönünde değerlendirileceğini anımsatmak istiyorum.

Ülkemizin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle kimi stratejik kurum ve kuruluşların özelleştirilmesinde daha özenli hareket edilmesi, özelleştirmenin yabancılaşmaya dönüşmemesi ve gerçek değer üzerinden yapılması, yeni teknoloji, yeni yatırım ve yeni istihdam olanaklarının yaratılması gerçeği kapsamında değerlendirilerek hayata geçirilmesini, Yüce Devletimizden asil kanlı Türk Evlatları olarak talep etmeyi kuşkusuz en doğal hakkımız olarak görmekteyiz.

Kariyer ve Yönetim Topluluğu olarak Ulu Önderimizin bir çağdaşlaşma projesi olarak ortaya koyduğu ilke ve inkılapları doğrultusunda, Amblemimizde yer alan değerlerin anlam ve öneminin bilincinde, bu bilinci yorulmamacasına dek gelecek kuşaklara aktarma inancı ve azmiyle, Türkiye’nin elit ve en etkin üniversite kulübü olma vizyonuyla yola çıkan topluluğumuzun, bu yaklaşımlar çerçevesinde ortaya koymuş olduğumuz misyonu ve yüklendiğimiz sorumluluğu geleceğe taşımanın bilincinde olduğumuzun altını bir kez daha çiziyor, yeni nesil Türk Gençliği olarak hassasiyetle yaklaştığımız ülke gündemine ilişkin hususlarda Sayın Bakanımızın samimiyetle bizleri aydınlatacağını ümit ediyorum.

Bu bağlamda; tüm konuklarımıza ve organizasyonda emeği geçen herkese, yüksek huzurlarınızda teşekkürlerimi arz ediyor, hepinizi şahsım ve topluluğum adına saygıyla selamlıyorum.
.

Hiç yorum yok:

Son Konular

Son Yorumlar


" Görüp ahkâm-ı asrı münharif sıdk u selâmetten, Çekildik îzzet-û ikbâl ile bâb-ı hükûmetten !.. "