4 Ocak 2010 Pazartesi

Rektörün Mesajı


Paylaşımcı, katlımcı, demokratik, çağdaş , Trakya Üniversitesinin gelişimi için öğrencilerimizden akademik personelimize, diğer tüm çalışanlarımıza ve yöneticilerimize kadar zamanımızı en iyi şekilde değerlendirerek ve halkımızla el ele vererek hep birlikte başarıları kucaklamalıyız. Tek başına üniversite eğitimi almak yeterli değildir. Okulda öğrendiğiniz bilgileri sosyal, kültürel ve sanatsal becerilerle desteklemediğiniz sürece aktif, yaratıcı ve üretken bireyler olabilmeniz güçtür.

Sevgili öğrenciler, topluluklara üye olun, kendinizi geliştirin... Düşünün, hedefleyin, yaratın ve düşündürün. Üretken olmayan bireyler kıraç arazilere benzer. Katılımcı olun. Kendinizi bu topluluklarda üye olarak ifade etmeye çalışın. Kaliteli eğitim-öğretim alanının oluşturulması için bizleri sorgulayın ve bizleri hedeflerinizi gerçekleştirmeye zorlayın.

Sevgili öğrenciler, yıl boyunca gerçekleştirilecek organizasyonlara katılın ve faaliyetlerde aktif rol alın. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında; dürüst, namuslu, huzurlu bir aile olarak çok çalışarak başarılara ulaşmalıyız. Geleceğin teminatı sizlersiniz. Birlikte en iyiyi ve en güzeli yapabiliriz. Biz sizlerle onurluyuz ve gururluyuz.

Yarattıklarından haz almayan bir sanat adamını, ürettiklerinden mutlu olmayan bir çiftçiyi, icat ettiklerinden gurur duymayan bir bilim adamı biliyor musunuz? Hayatın içinde her dal, ayrı bir motiftir. Sanatsız bilim, bilimsiz sanat ya da edebiyatsız sanat düşünülemez. Hepsi bir bütünün parçasıdır. Bir temel vardır. O temele şekil ve renk verecek olan sizlersiniz. Kendinizi toplumda farklı kılmaya çalışın. Elinizdeki beş parmağın beşi de aynı olmasın. Farklılıklar yaratın ve farklılıkları fark ettirin.

Bu vesile ile, Kariyer ve Yönetim Topluluğu elemanlarının Ata’ya ve Cumhuriyete layık olduğunu gördüğüm bireyler olarak, kuruluşunun 25. yılında genç bir üniversite olmasına rağmen kısa sürede çok önemli başarılar kaydeden Trakya Üniversitesi’nin Rektörü olarak yarattıkları ve ürettikleri ile hayatın farklılıklarını yakalamaya çalışan sizleri, sevgi ile kucaklıyorum.


Prof. Dr. Enver DURAN
Trakya Üniversitesi Rektörü

Hiç yorum yok:

Son Konular

Son Yorumlar


" Görüp ahkâm-ı asrı münharif sıdk u selâmetten, Çekildik îzzet-û ikbâl ile bâb-ı hükûmetten !.. "